MENU

Kraftig økning av droneangrep i januar

I følge ferske tall fra Bureau of Investigative Journalism kan USAs myndigheter og enkelte norske bedrifter nok en gang klappe hverandre på ryggen – for januar brakte flest drap og angrep fra droner helt siden juli 2014.

 

Også ignorert i “krigen mot terror” er den mest ekstreme terrorkampanje i moderne tid – Barack Obamas globale attentat-kampanje rettet mot personer mistenkt for å kanskje skade oss en dag, og eventuelle uheldige som måtte være i nærheten. –Noam Chomsky om Obamas dronekrig, 2015.

 

En av de som ble drept i januar var Mohammed Saleh Qayed Taeiman fra Jemen.

Han var 13 år gammel og hadde allerede som 8-åring opplevd å miste sin far og bror i et droneangrep. En annen bror av Taeiman overlevde angrepet, men med kroppen full av splinter fra raketten.

Jeg ser de hver dag, og vi er redd for dem. Mange av barna i dette området våkner opp på grunn av mareritt fra de og noen nå har psykiske problemer. De snudde vårt område til et helvete med kontinuerlig redsel, dag og natt, vi drømmer til og med om dem når vi sover,” sa Taeiman, før han noen måneder senere ble drept av nettopp det som ga han og mange andre barn mareritt.

Den engelske avisen Guardian traff Taeiman i fjor høst, og ga han et kamera så han kunne vise verden hvordan hans liv er. Det er historien om barn som blir fylt med angst og sinne på grunn av den konstante terroren de opplever fra vesten.

 

 

Under fredsprisvinner Barack Obamas tid som president har det nå vært 9 ganger så mange droneangrep i Pakistan, Jemen og Somalia som under hans forgjenger George W. Bush. Tallene til Bureau of Investigative Journalism viser det har vært 6 ganger så mange drepte og dobbelt så mange sivile dødsfall, som følge av droneangrep under Obama i forhold til Bush-perioden.

Da han holdt sin fredspristale i Oslo, brukte han begrepet «rettferdig krig» 43 ganger. Men det var så poetisk framført at ordet krig hørtes ut som et massivt fredsprosjekt. – Den ekle tausheten, Erling Borgen, 2013.

Totalt så har minst 2464 personer blitt drept av amerikanske droner utenfor landets erklærte krigssoner siden Obamas innsettelse for seks år siden. Alt dette med god hjelp fra norske myndigheter som godkjenner eksporten av deler og teknologi som blir lagd i Norge for bruk i dronene.

Her i Norge er det ekkelt taust. Jens Stoltenberg har sluttet å snakke om utenrikspolitikk, og Espen Barth Eides store fredsprosjekt er å kjøpe amerikanske jagerfly. Ingen av våre folkevalgte politikere sier at nok er nok, at dette er uakseptabel politikk og at Obamas «rettferdige krig» er i strid med lov og rett. –Den ekle tausheten, Erling Borgen, 2013.

Heldigvis er det kun tegninger av profeten Muhammed som gjør muslimer sinte – droneangrep vinner derimot «hearts and minds» til folk som blir utsatt for den konstante terroren.

During the 1960s, the United States engaged in a “Hearts and Minds” campaign in Vietnam. A similar “Hearts and Minds” campaign in Iraq was carried out during the 2003 invasion and occupation of that country. The program was inspired by President Lyndon Baines Johnson. He used some version of the phrase “hearts and minds” a total of 28 times. –Winning hearts and minds, Wikipedia.

Share this...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someoneDigg this

Leave a Reply

%d bloggers like this: